Fra viden til visdom

Der er ikke noget som en gåtur til at rense ud i systemet efter en dag hvor overvejelser og beslutninger har fyldt hovedet. Man går lige en tur rundt i kvarteret, ud i skoven eller ned til vandet og får lidt frisk luft, inden man vender snuden hjemad med fornyet energi. Denne lille udrensning er med til at bevare status quo, men hvis man vil opleve en mere dybdegående transformation, må man gå lidt anderledes til værks. Hvad med at gå en lang tur? En rigtig lang tur. F.eks. 900 km gennem Spanien til Santiago de Compostela.

Når man man tager syv uger ud af kalenderen og går caminoen, får man mere end bare luft til hjernen. Man oplever sig selv på en helt ny måde. Man mærker uden filter og der starter en proces, som omdanner viden til indre visdom. Den indre visdom er grundstenen i den menneskelige bæredygtighed, som opretholder mennesket gennem livets genvordigheder. Når vi prøver at finde ud af vores personlige ”hvorfor” – hvad vi stræber efter, og hvad der giver mening i livet, udvikler vi indre visdom efterhånden som vores ”hvorfor” bliver realiseret. Caminoen er katalysator for den udvikling, hvor vores menneskelige potentialer udvikler sig til bæredygtighed.

Camino og kaffe

Når man når en vis modenhed, har man gennem sit liv opbygget en stor viden. Man har fået en række erfaringer. Nogle ting er lykkedes og andre er ikke. Denne viden er potentiale, som på caminoen bliver til en indre visdom, som ændrer ens person, så man bliver den bedste udgave af sig selv.

På samme måde har kaffen et potentiale, som er udviklet gennem plantens kultivering og omsorgsfulde opvækst. Hvad planten har oplevet af vind og vejr, og mærket med rødderne, bliver i sidste ende til et potentiale, som er gemt i kaffebønnen. Vi kan indfri det potentiale ved at give den modne kaffebønne den helt rigtige behandling fra plukningen til fermentering, tørring, ristning, maling og brygning, inden den færdige, varme kaffe er klar i koppen som den bedste udgave af sig selv – som det vi kalder vores signaturkaffe – MOKKAHOUSE BRASILIEN. En kaffe, som er nøje udvalgt, og dyrket og bearbejdet efter bæredygtige standarder i samarbejde med naturen og de mennesker, som lever af at dyrke kaffe.

Hvad er så kaffens indre visdom i sidste ende, når alle dens potentialer er realiseret? Det er smagen og oplevelsen som venter i koppen. Duften og smagen af friskbrygget kaffe, som på det helt rigtige tidspunkt på dagen giver en ro og forsoning, som i sig selv er terapeutisk, og som kan være med til at give én perspektiv på livet – en refleksionsstund, hvor man kan tænke på sine egne potentialer, og fundere over hvordan man kan bruge sin egen indre visdom til gavn for verden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.